Region Blekinge
 
Nyheter
 • Nu är Pågatågstrafiken i Blekinge igång

  Nu går Pågatågen i Blekinge på sträckan Kristianstad-Sölvesborg-Karlshamn. Invigningen hölls i söndags med fullsatt premiärtåg.
  Publicerad 141212 Läs mer

 • Region Blekinge satsar 5,5 miljoner kronor i NetPort

  Region Blekinges styrelse har beslutat att med regionala tillväxtmedel stödja två projekt initierade av NetPort Science Park med sammanlagt 5,5 miljoner kronor. Projekten ska arbeta inom två områden som bedöms som viktiga för Blekinges utveckling; intelligenta transportsystem och digitala medier.
  Publicerad 141210 Läs mer

 • Antalet kvinnor som driver företag i Blekinge ökar

  Antalet kvinnor som driver företag i Blekinge ökade med mer än 32 procent mellan 2006 och 2012.
  Publicerad 141205 Läs mer

 • Bättre infrastruktur i Blekinge - invigning av E22 och Pågatåg

  Nu klipps banden för två viktiga satsningar för tillgängligheten i Blekinge; invigningen av en ny sträckning av E22 i västra Blekinge och start för halvtimmestrafik för tåg från Karlshamn och Sölvesborg mot Kristianstad.
  Publicerad 141127 Läs mer

Fler nyheter

De nya strukturfondsprogrammen godkända

Nu har de regionala strukturfondsprogrammen godkänts av EU-kommissionen. Programmen ska bidra till investeringar i regional tillväxt och sysselsättning.
Publicerad 141218 Läs mer

Blekinge långt fram i arbetet med digitala agendan

Blekinge ligger långt fram i arbetet med regionens digitala agenda. Det visar en rapport från Digitaliseringskommissionen om arbetet med de regionala digitala agendorna. Rapporten visar att det går väldigt olika snabbt med arbetet i olika regioner. En region där det går särskilt bra är Blekinge.
Publicerad 141211 Läs mer

god_jul

Två härliga filmer om Blekinge

 

BMSP_logo

 

 

 

På gång
 • 150126-150127 Välkommen att testa er projektidé inom ramen för Regionalfondsprogrammet Skåne-Blekinge. Under två heldagar tar handläggare på Tillväxtverket emot idébärare för att diskutera projektidéer. Beräknad tid för återkoppling är max en timma per projektidé. Läs mer

Till kalendern

TwitterfardtjanstBlekingetrafiken
Kompetens i BlekingeKultur i BlekingeLänsbibliotek sydostMusik i BlekingeSmåland - Blekinges BrysselkontorSydsvenskregionbildning

Region Blekinge, Valhallavägen 1, 371 41 Karlskrona | Tel 0455 30 50 00 | E-post kansli@regionblekinge.se | Ansvarig utgivare Anna-Lena Cederström