Gå direkt till innehållet

16 okt 2018

Exportfinansieringsdag

Siffror från SCB visar att Blekinges export 2017 ökade mest i landet. Nu skapas förutsättningar och stöd för att öka exporten ännu mer.

Förutom Exportboostrar - inspiration och tips till företag som vill investera - anordnar vi exportfinansieringsdag för banker och kreditinstitut som vill vara med att finansiera Blekingeföretagens exportsatsningar.

Exportfinansieringsdagen hålls den 16 oktober på Eriksberg.

Detta genom initiativet Exportsamverkan Blekinge som tillhandahåller rådgivning till de företag som behöver stöd för att börja exportera. Ett företag ska inom 24 timmar efter kontakt bli slussad till rätt person som kan ge rådgivning anpassad efter företagets behov. Rådgivningen når företagen genom webbplatsen verksamt.se/blekinge.Under hösten anordnar Exportsamverkan Blekinge två så kallade exportboostar där företag kan få ta del av andra företags erfarenheter av att sälja sina produkter och tjänster internationellt. Boostarna genomförs i Karlshamn den 21 september och i Karlskrona den 25 oktober. Exportsamverkan Blekinge kommer även att delta på Näringslivsdagen i Karlskrona den 11-12 oktober.

Program och anmälningslänk meddelas senare.