Publicerad 5 Oktober, 2018

Allt fler turister övernattar i Blekinge

SCB:s statistik för juni-augusti i år visar att Blekinges gästnätter (antal övernattningar på camping, hotell, vandrarhem, stugor och stugbyar) har ökat med 6 procent jämfört med 2017. Totalt hade Blekinge 583 957 övernattningar under juni, juli och augusti i år. Blekinge hade, tillsammans med Värmland, den största relativa ökningen av alla länen i Sverige.

- Det är fantastiskt glädjande att siffrorna är så positiva, säger Leif Wictorén länsturismchef, Region Blekinge. Besöksnäringen är viktig för hela regionens utveckling. Det ska bli intressant att borra djupare i statistiken och att göra en undersökning bland företagen baserade på sommarens siffror.

De utländska övernattningar ökade mest, med 6,6 procent och uppgick totalt till 159 669 övernattningar.

Mer information om sommarturismen på Tillväxtverkets webbplats