Gå direkt till innehållet

Publicerad 26 Maj, 2016

Almi Invest investerar i Karlshamnsföretaget Forgotten Key

Almi Invest investerar en miljon kronor i Karlshamnsbaserade spelbolaget Forgotten Key. I emissionen på totalt två miljoner kronor deltar också Stockholmsbaserade The Springfield Project samt Krigskassa i Blekinge och Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse. Pengarna ska användas till att öka utvecklingstakten för kommande spel.

Forgotten Key utvecklar så kallade atmosfäriska spel, det vill säga spel med en djupare mening. De riktar sig mot spelare som inte söker våld eller action utan snarare attraheras av att lösa kreativa tankeutmaningar i olika vackra miljöer. Detta är en spelkategori som blir allt populärare och målgruppen är vuxna – både män och kvinnor.

Forgotten Key har till skillnad från de flesta oetablerade spelutvecklingsbolag lyckats säkerställa ett avtal med ett spelförlag, tyska Daedalic Entertainment, som finansierar utveckling och marknadsföring av spelet AER.

- Ett förlagskontrakt i detta tidiga skede för ett spelbolags första stora spel är en stark kvalitetsindikator, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest. Vi tror att teamet har stora möjligheter att bygga ett bra bolag då de är tidigt ute i en nisch som ligger helt rätt i tiden.

Forgotten Key, som har ursprung i inkubatorn Game Port i Karlshamn, lanserar AER, i höst. Det spelas på PC, Mac, Linux, Xbox One eller Playstation 4 och är bolagets hittills största produkt.

- Vi är mycket glada över att ha fått in Almi Invest och övriga som investerare, säger Robin Hjelte, vd Forgotten Key. Nu kan vi anställa fler utvecklare för att utveckla nya spel och röra oss mot att släppa dem med tätare intervall.

Läs mer om Almi Invests riskkapital i Region Blekinges nyhetsbrev.

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar