Gå direkt till innehållet

Publicerad 29 April, 2016

Almi Invest investerar i Blekingeföretaget Cenceo

Almi Invest, Blekinges och Skånes gemensamma riskkapitalfond för tillväxtföretag, har investerat i Blekingebolaget Cenceo.  Företaget utvecklar en webbaserad lösning för lönesamtal.

Verktyget ”Bättre lönesamtal” administrerar lönesamtalen och ger chefen stöd vid lönesättningen. Verktyget innehåller digitala utbildningsdelar kring löneprocessen, lönesamtalet och lönesättningen. Det hjälper också chefer att skapa förståelse kring vad som krävs för en fortsatt ökning av den prestationsbaserade lönen för medarbetarna.

- Vi ser att Cenceos verktyg löser ett viktigt problem inom ett område som skapar mycket frustration hos lönesättande chefer och dess medarbetare. Bolaget har en stor potential att förändra och förtydliga befintliga processer på en internationell marknad, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest

Malin Hofflander, vd på Cenceo, berättar att företagets lösning har sitt ursprung i att hon själv som chef ofta möte medarbetare som inte hade samma bild av årets prestation och därmed saknade förståelsen för den förändring i lön medarbetaren får.

- Att Almi Invest valt att investera i oss har varit avgörande för bolaget för att kunna satsa vidare på att växa i första hand på den nordiska marknaden. Vi har dialog med ett flertal större företag och kommuner och har redan nöjda kunder som använder Cenceos verktyg Bättre lönesamtal i sin verksamhet, säger Malin Hofflander.

Läs mer om Almi Invest i vårt nyhetsbrev från vecka 14, 2016.

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar