Gå direkt till innehållet

Publicerad 11 Oktober, 2018

Artist in Residence i Blekinge 2018 - Fyra konstnärer önskas välkomna till Blekinge

Konst i Blekinge och Kulturcentrum i Ronneby är stolta över att få välkomna och presentera de fyra konstnärerna som just nu arbetar på det nya konstnärliga residenset A.I.R. Blekinge - Artist in Residence 2018 i Blekinge.

Med världen som arbetsfält

Tre av konstnärerna kommer från Litauen och Polen och har världen som arbetsfält. En av konstnärerna är uppvuxen i Blekinge, men flyttade för att utbilda sig till konstnär och arkitekt.

De arbetar med olika konstnärspraktiker men har beröringspunkter i sitt intresse för stadsrum och natur, både fysiskt och digitalt.

Just nu är Blekinge deras arbetsplats och de har de sina ateljéer i Ronneby på Massmanska kvarnen. A.I.R. Blekinge erbjuder också resurser och stöd för konstnärlig utveckling och ser till att samarbeten och aktiviteter arrangeras runt om i Blekinges kommuner.

Konstnärerna har besökt olika platser i Blekinge och mött kulturhistoriker och naturvetare. Två av dem har hållit workshops i fotogrammetri och tillsammans med grupper i Olofström, Karlshamn och Ronneby byggt vidare på en 3D-film från Blekinge. De båda andra konstnärerna arbetar med projektidéer för stadsrum och skärgård.

Konstnärerna är:

Dominika Skutnik, Polen

Dalia Mikonyte och Adomas Zudys, Litauen

Johan Stenbeck, Sverige

A.I.R. Blekinge är en del av det regionala arbetet med att utveckla internationella utbyten och nätverk samt att fokusera på Region Blekinges mål om samarbeten med Östersjöländerna. Residensen ska fungera som en katalysator för publika konstproduktioner som sker på plats i Blekinge på längre sikt. Ömsesidighet, överraskningar, öppenhet och mod är viktiga faktorer i samarbetet.

A.I.R. Blekinge arrangerades hösten 2017 och våren 2018 och de sex konstnärerna som deltog återkommer till Blekinge på olika sätt inom konferenser, utställningar och workshops.

A.I.R.Blekinge är ett samarbete mellan Konst i Blekinge/Region Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall/Ronneby kommun.

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar