Publicerad 15 April, 2016

Blekinge får 15 miljoner kronor för att främja kollektivtrafik på landsbygden

Region Blekinge och Trafikverket satsar 15 miljoner kronor i Blekinge för att bygga parkeringar för bilar och cyklar i anslutning till busshållplatser på landsbygden.

De 15 miljoner kronorna ska bland annat användas till att bygga cykelparkeringar vid 37 hållplatser på landsbygden, bygga fyra pendlarparkeringar för bil och göra tågstationerna i Ronneby och Karlskrona station mer tillgängliga.

– Vi vill att det ska bli lättare att parkera bilen eller cykeln vid buss-eller tågstationen, säger Magnus Forsberg, strategisk planerare för kollektivtrafik vid Region Blekinge.

Genom att skapa bra tillfällen att parkera fordon kan fler välja bussar och slippa pendlarköer och parkeringsproblem.

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory