Publicerad 12 Maj, 2016

Blekinge fortsätter att växa

Blekinges folkmängd ökade under första kvartalet 2016 med 337 personer och uppgick till 156 590 personer den 31 mars. Samtliga länets kommuner, förutom Olofström, ökade sin befolkning under perioden.

Endast Karlskrona kommun hade ett positivt födelsenetto under första kvartalet. Sett till hela Blekinge hade länet ett födelseunderskott, det vill säga att det avlider fortfarande fler invånare i Blekinge än det föds.

Befolkningsökningen var alltså de första tre månaderna av året 337 personer vilket kan jämföras med hela förra året då ökningen var rekordstor, 2096 personer. Karlskrona stod årets första kvartal för 78 procent av befolkningsökningen - 263 personer. Därefter ökade i storleksordning Sölvesborg med 51 personer, Ronneby med 31, Karlshamn med 27 medan Olofströms befolkningsmängd minskade med 35 personer.