news_image:alt_text

Publicerad 3 December, 2014

Blekinge Sveriges Golfkust

Blekinges golfbanor ska bli bättre på att attrahera golfturister. Målgrupperna är främst besökare från övriga Sverige och från utlandet. Arbetet ska bedrivas inom varumärket "Sveriges Golfkust" där man i samverkan mellan aktörer och företagare ska vidareutveckla och paketera olika upplevelser i samband med golf. Bakom projektet står Blekinges Golfförbund och Blekinges åtta golfklubbar. Projektet drivs i nära samarbete Visit Blekinge och produkterna ska vara bokningsbara via boknings- och informationsplattformen www.visitblekinge.se.

Region Blekinges arbetsutskott har beviljat 865 800 kronor i regionala tillväxtmedel för projektet som kommer att pågå till slutet av 2015. Förutom marknadsföring och paketering av upplevelser som ska locka besökare utanför Blekinge till golfbanorna kommer projektet också att satsa på bland annat utveckling av juniorgolf, få fler kvinnor att börja spela golf och få fler nysvenskar att golfa. Andra delar handlar om internationellt utbyte och arbete med hållbarhetsfrågor och miljö.

Det går inte att kommentera detta inlägg.