Inga taggar hittades.

Publicerad 11 Oktober, 2016

Blekinges insatser för unga – värt en resa!

Samarbetet och insatserna vid Blekinge Navigatorcentrum är unika. Det tyckte en delegation av kommun- och regionföreträdare från Östergötland som idag besöker Blekinge. Som värd vid besöket står Navigatorcentrum i Ronneby, men även Region Blekinge och Navigatorcentrum från andra Blekingekommuner deltar i erfarenhetsutbytet.

- Vi jobbar utifrån tre deviser: Vi ska ha koll på varandra ungdom i Ronneby. Allt vi gör ska utgå ifrån det ungdomarna vill eller efterfrågar och vi släpper inte dem när de är på väg ut, när de till exempel kommit ut i praktik. Vi följer upp och ser hur vi kan gå vidare sedan, säger delprojektledare, Therese Bohnsack som är positivt överraskad över det gensvar projektet väckt i landet.

- Det är jätteroligt att andra inspireras av oss. Navigatorcentrum i Ronneby har i sin tur inspirerats av andra Navigatorcentrum. Det blir en positiv spiral över olika länsgränser och kommungränser, säger hon och berättar att Navigatorcentrum i Olofström var inspiration och förebild för hennes projekt i Ronneby.