Gå direkt till innehållet

Publicerad 16 Mars, 2016

Blekingetågen punktligast i Sverige

Tågen i Blekinge är punktligast i landet – 80% av tågen är i tid. Uppgifterna är hämtade ur Sveriges officiella statistik om Punktlighet på järnväg 2015. Trafikverket har producerat statistiken på uppdrag av Trafikanalys. Hämta rapporten här. 

Pratbubbla Kommentarer (3)

Skriv kommentar

Ingemar Johansson

21 mar, 2017

Snacka om falska nyheter eller falsk information. Hur fasen kan ni publicera sådan vilseledande och felaktig information?

Tågen Karlskrona-Kastrup är absolut det sämsta vi upplevt.

Se även nedan lank:

http://www.blt.se/debatt/sista-gangen-jag-reste-med-oresundstagen/

/Ingemar Johansson

Ingemar

21 mar, 2017

Ta bort denna bluffstatistik omgående. Det är en skymf mot oss resenärer.

Johan Holmgren

30 mar, 2017

Uppgifterna om den goda punktlighet kommer ifrån Trafikverket och gäller sammantaget för Krösatåg, Pågatåg samt Öresundståg i länet.
Generellt kan man säga att trafiken inom Blekinge fungerar mycket bra och det visar ju också trafikanalys rapport.
Merparten av de problem och förseningar som trots allt även finns på tågen i Blekinge och som ingår i uppgifterna drabbar oftast Öresundstågen som går längre sträckor.
Vi kan konstatera att dessa förseningar oftast uppstår i Skåne eller Danmark vilka även påverkar resenärer till och från Blekinge, där mindre förseningar ibland blir större i Blekinge på grund av att Blekinge kustbana är en enkelspåriga järnväg med få mötesplatser. Den vanligaste orsaken på dessa förseningar är brister i infrastruktur såsom signalfel, underhållsarbeten, begränsad spårkapacitet och yttre orsaker såsom spårspring och det är Trafikverket som jobbar och ansvarar för dessa delar. En mindre andel av förseningarna beror på fordonsproblem där det nu görs åtgärder med att öka tillförlitligheten med att man bygger ny verkstad för underhåll i Sverige samt att samtliga Öresundståg nu skall genomgå en omfattande renovering.