Gå direkt till innehållet

Publicerad 9 September, 2016

Brokamåla gård nominerad till Stora Turismpriset

Vildmarksgården Brokamåla gård norr om Olofström är en av kandidaterna till Stora Turismpriset 2016. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Brokamåla gård är en av 15 kandidater som tävlar om priset. Vinnaren utses den 18 oktober vid Stora Tillväxtdagen. Prisutdelare är närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Bland kandidaterna till Stora Turismpriset 2016 finns bland andra Gotlands Museum, Skansen och Glasets Hus i Limmared.

- Vi är mycket tacksamma för nomineringen, säger Lars Sällström, Brokamåla gård. Det är en fantastisk resa vi har gjort från bisyssla till ett helt koncept där vi har förmånen att arbeta med hela världen.

Årets nominerade har ett fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning vilket är viktiga kriterier för att utveckla besöksnäringens i Sverige. Det är Tillväxtverket som är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut Stora Turismpriset. Priset är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

Pratbubbla Kommentarer (1)

Skriv kommentar

Ebon Kaisajuntti

20 sep, 2016

Heja Brokamåla! Stort Grattis, ni är med bland de stora nu.