Publicerad 15 November, 2016

Delegation från Coventry besöker Olofström

En delegation av näringslivsrepresentanter från Coventry, Storbritannien, besöker Olofström och teknikklustret Techtank den 17-18 november. Delegationen inleder med ett besök på NetPort Science Park i Karlshamn där delegationen får en presentation av NetPort Science Park, BBI (Blekinge Business Incubator), Gameport samt Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Delegationen åker därefter till Olofström och möter Region Blekinge som representeras av regionråd Christina Mattisson och regiondirektör Anna-Lena Cederström samt Techtank på kommunhuset i Olofström. Där kommer Olofström och Coventry City Council att underteckna ett samarbetsavtal för fortsatt utbyte vad gäller näringslivsfrågor mellan de två kommunerna.

Resten av programmet ägnas åt företagsbesök på flera av Techtanks medlemsföretag som arbetar aktivt för ökad export mot just den brittiska marknaden. De företag som är delaktiga i Techtanks kontor som öppnade i Coventry tidigare i år är: EBP, Projektengagemang, Safeman, YTAB samt VA Automotive.

Delegationen kommer under dagarna även att få en presentation och rundtur på Volvo Cars i Olofström.

– Coventry räknas som Storbritanniens bilcentrum, där man bland annat hittar biltillverkare som Aston Martin och Jaguar, vilka företagen i Techtank arbetar aktivt med. Vi ser därför fram emot att visa våra gäster vilket arv vi har i vår region i form av Volvo, och hur det kommer sig att våra underleverantörer har den höga kompetens de har, säger Karin Andersson, kommunikationsansvarig på Techtank.

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory