Gå direkt till innehållet

Publicerad 2 Mars, 2015

Digital hälsa - ett utvecklingsområde

En åldrande befolkning som kommer att behöva mer vård och hög kompetens inom mobil teknologi. Det är kombinationen bakom en satsning för att skapa tillväxt i Blekinge inom digital hälsa - ett område som just nu rankas som ett av de hetaste tillväxtområdena i världen.

Region Blekinge har beslutat att satsa regionala tillväxtmedel i projektet SICAHT. SICAHT är en förkortning för Swedish Innovation Center for Applied Health Technology och är en gemensam satsning som Landstinget Blekinge, Blekinge Tekniska Högskola och Region Blekinge står bakom. Syftet är att utveckla styrkeområdet i nära samverkan mellan högskola, offentlig verksamhet och näringsliv. Förhoppningarna är att detta ska leda till nya tjänster inom hälsoområdet som i sin tur ger förutsättningar för nya satsningar och fler arbetstillfällen.

Läs mer i Region Blekinges nyhetsbrev.

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.
E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory