Gå direkt till innehållet

Publicerad 31 Augusti, 2017

Allt fler turister övernattar i Blekinge

Antalet gästnätter i Blekinge ökade med nästan fem procent under perioden januari till juni i år, jämfört med motsvarande period 2016. Detta visar en rapport framtagen av Tourism in Skåne för samarbetet Business Intelligence Syd. 

Totalt rör det sig 348 051 gästnätter i hela länet. Antalet utländska gästnätter minskade med 2,2 procent och utgjorde 20 procent av det totala antalet gästnätter. Ökningen för Blekinge är högre än rikssnittet, som ligger på 2,6 procent.

Bland Blekinges kommuner har Ronneby haft den största ökningen, med 17,1 procent, medan Sölvesborg är den enda kommunen vars gästnätter minskade jämfört med samma period 2016. 

Majoriteten av de som övernattar i Blekinge väljer att bo på hotell, men andelen som väljer vandrarhem har ökat med nästan 38 procent. 

Den fullstädninga rapporten hittar du nedan.

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län (PDF)

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory