Gå direkt till innehållet

Publicerad 15 Augusti, 2018

Flera satsningar inom kollektivtrafiken i Blekinge

Nu lanseras flera nya satsningar inom kollektivtrafiken i Blekinge.

I Ronneby kommer bussarna att köra oftare mellan Hjorthöjden, Centrum och Kallinge och det kommer också att gå att åka till Ronneby Airport. Möjligheterna att pendla mellan Kallinge och Karlskrona kommer att bli bättre med buss linje 150.

I de större hållplatserna finns det digitala skärmar som visar bussarnas avgångstider i realtid. De nya linjerna har fått färg och illustreras tydligt på en linjekarta. Linjekartan finns på alla hållplatser vilket ger en överblick på de olika busslinjerna och utbudet som finns. 

I Karlshamn förbättras busstrafiken. Det blir snabbussar mellan centrum och Svängsta, Asarum och Mörrum för att fler ska välja att pendla med bussen. Det blir också fler turer att välja mellan på kvällar och helger. Från den 20 augusti kommer linje 250 att ha fler turer mellan Åryd, Hällaryd och Karlshamn. Detta gäller även kvällstid.

Den 22 augusti startar en ny båtpendel mellan Handelshamnen på Trossö i Karlskrona och Hasslö Horn. Resan tar 20 minuter och sträckan trafikeras måndag till fredag året runt.

Läs mer om alla satsningarna på www.blekingetrafiken.se

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar