Gå direkt till innehållet

Publicerad 9 December, 2015

Kulturstipendiater tackades med stipendier och diplom

Region Blekinges kulturstipendiater fick under onsdagens möte i regionstyrelsen ta emot stipendier och diplom. De fyra stipendiaterna Britta Huggert, Nilla Björkman, Anna Harding och Haidar Mahdi får 15 000 kronor var att användas´

Brita Huggert är textil- och fiberkonstnär med masterexamen i textilkonst. Brita ska använda stipendiet till att genomföra ett textilt vävprojekt inför en utställning hösten 2016 på Kulturcentrum i Ronneby. Utställningens tema är Tid vilket är ett återkommande tema i Brita Huggerts alster.

Nilla Björkman är dansare och utbildad vid Balettakademien. Nilla ska använda stipendiet till för en studieresa till dansfestivalen Impuls Tanz i Wien sommaren 2016.

– Som dansare är det viktigt att fortbilda sig och träna varje dag, berättar Nilla Björkman. Vid festivalen hålls mängder med workshops där jag får möjlighet att lära mig ny teknik och skadeförebyggande träning, men också att bygga mitt kontaktnät.

Anna Harding är grafisk formgivare och industridesigner. Anna kommer att använda stipendiet till att genomföra ett projekt som kombinerar ett gammalt hantverk med modern bearbetningsteknik: Blyinfattat glas skuret med abrasiv vattenskärning. Vattenskärningen ger innovativa designmöjligheter i glas och fokus kommer vara ett modernt grafiskt uttryck.

– Jag är tacksam för stipendiet, säger Anna Harding, bosatt i Johannishus i Ronneby kommun och verksam vid Swedish Waterjet Lab. Stipendiet ska jag använda till att köpa glas och maskintid för att utveckla min konstform vidare.

Haidar Mahdi är utbildad vid Kungliga konsthögskolan. Haidar har sedan examen haft två soloutställningar Master of craft på galleri GKM i Malmö och Fake Sculpture i Stockholm på Hangmen Projects 2015. Haidar ska använda stipendiet för att utveckla det konstnärliga formspråket och skapa utställningar.

Vid regionstyrelsens möte beslutades även om internbudget för 2016. Kallelse och handlingar för regionstyrelsens möte finns att läsa här.

Från vänster Anna HArding och Nilla Björkman.

Anna Harding (till vänster) och Nilla Björkman efter utdelningen i Region Blekinges styrelse.

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory