Gå direkt till innehållet

Publicerad 8 Juni, 2015

Minister besökte Blekinge

Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, besökte Blekinge under måndagen. Ministern samtalade om Blekinges utveckling, om högskolans betydelse för utvecklingen och om skolans framtid med regionråd Christina Mattisson, landshövding Berit Andnor Bylund och Anders Hederstierna, rektor vid BTH.

Under besöket presenterades högskolans några av sina kompetensområden. Efter en lunch på residenset förflyttade sig sällskapet till Marinmuseum där ministern fick höra på ytterligare föreläsningar och träffa även representanter för industrin och KK-stiftelsen där BTH:s samverkan med näringslivet presenterades.

Regeringen har i sin budget skjutit till medel för att öka antalet utbildningsplatser på universitet och högskolor, bland annat till BTH.

- Även om vi tillför medel så finns det fortfarande behov av fler utbildningsplatser i Sverige, säger Helene Hellmark Knutsson. Det är viktigt att säkerställa både kvalitet och kvantitet. När det gäller Blekinge Tekniska Högskola är jag trygg i hur man ska stärka kvaliteten i grundutbildningarna.

Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar