Publicerad 9 April, 2015

Minister bjuds till Blekinge

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, inbjuds till Blekinge av Region Blekinges ordförande Christina Mattisson och landshövding Berit Andnor Bylund i samverkan med BTH:s rektor Anders Hederstierna. Vid mötet, som förväntas äga rum före sommaren, kommer samtalen att handla om regionens utveckling och Blekinge Tekniska högskolas betydelse för Blekinge.

Högskolan har en central roll i utvecklingen av näringslivets konkurrenskraft. I det arbetet har Blekinges näringsliv blivit mer kunskapsintensivt och nya näringar har uppstått, inom exempelvis digitala produkter och tjänster. Även i regionens arbete med att skapa nya internationella kontakter för såväl offentlig sektor som för näringsliv och för kompetensförsörjningen i regionen är högskolan en ytterst viktig kraft.

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/jhvpnquw/domains/regionblekinge.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory