Publicerad 9 April, 2015

Minister bjuds till Blekinge

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, inbjuds till Blekinge av Region Blekinges ordförande Christina Mattisson och landshövding Berit Andnor Bylund i samverkan med BTH:s rektor Anders Hederstierna. Vid mötet, som förväntas äga rum före sommaren, kommer samtalen att handla om regionens utveckling och Blekinge Tekniska högskolas betydelse för Blekinge.

Högskolan har en central roll i utvecklingen av näringslivets konkurrenskraft. I det arbetet har Blekinges näringsliv blivit mer kunskapsintensivt och nya näringar har uppstått, inom exempelvis digitala produkter och tjänster. Även i regionens arbete med att skapa nya internationella kontakter för såväl offentlig sektor som för näringsliv och för kompetensförsörjningen i regionen är högskolan en ytterst viktig kraft.