Publicerad 12 Mars, 2018

Ny vårdutbildning ska ge nyanlända en snabbare väg till jobb

I dag började 25 elever på en ny vårdutbildning på Vuxenutbildningen Karlskrona. Efter utbildningen finns sedan möjlighet till fast anställning som vårdbiträde inom äldreomsorgen i Karlskrona kommun.

Arbetsförmedlingen i Karlskrona har via ESF-projektet ”Fatta kompetensen” beviljats pengar till den nya utbildningen, som är ett pilotprojekt med syftet att få ut nyanlända tidigt i arbete. Vuxenutbildningen Karlskrona utbildar eleverna i samarbete med äldreförvaltningen i Karlskrona kommun.

Utbildningen är på gymnasienivå och kombinerar teoretiska kurser och studier i svenska med arbetsplatsförlagt lärande och sommarjobb.

Utbildningen startar den 12 mars 2018 och de som tar examen kan därefter arbeta som vårdbiträden. Avsikten är att deltagarna ska erbjudas en tillsvidareanställning med början av januari 2020.