news_image:alt_text

Publicerad 18 November, 2016

Olofström tecknar samarbetsavtal med Coventry

Olofströms kommun har tecknat ett samarbetsavtal med bilindustristaden Coventry där flera brittiska bilmärken finns.

Coventry anses som Storbritanniens bilhuvudstad. Här finns bilmärkena Jaguar och Aston Martin. I september öppnade teknikklustret Techtank, som drivs av Olofströms Näringslivs AB, ett kontor i Coventry.

Under de två dagar har en delegationen från Coventry besökt Blekinge och gjort studiebesök på Volvo, EBP, Safeman och Netport Science Park i Karlshamn.

Både den blekingska delegationen och besökarna från Coventry menar att det finns flera likheter mellan orterna och att det finns saker att lära av varandra.

Samarbetsavtalet ska omfatta utbyte av kompetens som ska gynna näringslivet på de två orterna.

Bild: John Norton, investerings- och handelschef vid Coventry City Council och Olofströms kommunalråd Sara Rudolfsson (S) undertecknar ett samarbetsavtal.