Publicerad 22 April, 2015

Pinamackorna tog emot kulturpriset

I samband med regionstyrelsens möte fick artistgruppen Pinamackorna ta emot kulturpriset av Region Blekinges ordförande Christina Mattisson. Priset är på 40 000 kronor. Vid prisutdelningen deltog dansaren Anna Johansson (till vänster på bilden) och skådespelaren Emelie Trossö. Koreografen Emma Nordanfors var bortrest för tillfället.

– Blekingarna har många berättelser som är värda att berätta. Pinamackornas idé är att starta en dialog med blekingarna, bearbeta den och göra det till en scenisk upplevelse, säger Anna Johansson.

– Vi är mycket hedrade att få ta emot priset, framförallt när man tittar på vilka som fått det tidigare, säger Emelie Trossö.  Harry Martinsson, Margaretha Skantze och inte minst Carina Reich som är en förebild för mig.