Publicerad 6 November, 2017

Premiär för fem konstnärer på A.I.R. Blekinge Baltic One

Hösten 2017 är det premiär för fem konstnärer som kommer på konstnärligt pilot-residens i Blekinge, Artist in Residence Blekinge.

A.I.R. Blekinge ska erbjuda konstnärer tid, plats och resurser för konstnärlig utveckling i nya intressanta sammanhang och se till att samarbeten och aktiviteter sker med satellitverksamheter i Blekinges kommuner.

Residensen ska fungera som en katalysator för publika konstproduktioner som sker på plats i Blekinge på längre sikt.

Huvudsyfte är att vidga perspektiven och starta upp långsiktiga relationer med internationella konstnärer som återkommer till Blekinge i olika typer av samarbeten. A.I.R. Blekinge är en del av det regionala arbetet med att utveckla internationella utbyten och nätverk samt att fokusera på Region Blekinges mål om samarbeten med Östersjöländerna. A.I.R. Blekinge är ett komplement till de konstinstitutioner som finns i regionen.

Vad är A.I.R. Blekinge – Baltic One?

Residenset erbjuder tid, boende, ateljéplats och andra resurser som verkstäder och curatoriellt stöd för konstnärlig utveckling.

A.I.R. Blekinge ska initiera möten och ge kunskap, inspiration och möjligheter till fortsatt samarbete för konstnärerna som t.ex. kan utveckla konstnärliga produktioner för offentliga rum, utställningar, projekt eller konstnärliga samarbeten inom högskola, skola, företag och kommuner.

Konstnärerna kommer att ha sina ateljéer på Massmanska kvarnen och i de verkstäder som finns på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

För mer information, besök Konst i Blekinges webbplats