Publicerad 15 Juni, 2016

Region Blekinge och Blekinge Arkipelag får medel för hållbar produktutveckling

Region Blekinge har tillsammans med Blekinge Arkipelag tilldelats medel för att utveckla friluftsturismen med fokus på kust och skärgård. Medlen ska bland annat se till att få fler besökare till leder och skärgårdsmiljöer samt marknadsföra Arkipelagrutten och Blekinge.

Tillväxtverket som har beslutat att ge fyra miljoner kronor till utveckling av hållbar produktutveckling inom natur- och kuturturism. Medlen har getts till Blekinge i hård konkurrens med andra regioner, av 33 ansökningar beviljades 8. Projektet kallas ”Arkipelagrutten - hållbara outdoorprodukter utmed leder på land och vatten” ska utveckla rutter som besökare kan vandra, cykla, segla, ta skärgårdsbåtar till eller paddla. Projektet ska även involvera intresseorganisationer och företag inom besöksnäringen i arbetet.

Totalt omfattar projektet i Blekinge drygt åtta miljoner kronor. De övriga finansiärerna är Blekinge Arkipelag, drygt en miljon och Sydostleader som planerar att finansiera projektet med tre miljoner.

Projektet kommer att genomföras i bred samverkan mellan Region Blekinge, Blekinge Arkipelag, Visit Blekinge och andra berörda organisationer och företag. Just möjligheterna till den breda samverkan är en av styrkorna med projektet.

För mer information, se beskrivningen av projektet och den förstudie som ansökan bygger på.

Lena Stävmo

16 jun, 2016

Så kul ! Grattis och bra jobbat !!