news_image:alt_text

Publicerad 15 Februari, 2017

Idrottspolitiskt program Blekinge 2018-2022 (beslutad av nämnd, inför beslut i Regionstyrelsen)

Blekinges idrottspolitiska program har tagits fram för att överskådligt visa vilken roll idrotten har i samhället och dess möjligheter att utvecklas i regionen. Syftet med det idrottspolitiska programmet är att främja samarbeten och skapa en plattform från vilken idrotten genom samhällsstöd och ideellt engagemang kan utvecklas. Det innebär en utveckling av demokratin och samhällsutvecklingen, inte minst genom att idrotten har en naturlig roll i att arbeta med ledarfrågor, barn och ungdomar och allas möjlighet att vara med.

Med gemensamma krafter vill vi styra mot gemensamma mål.

Det idrottspolitiska programmet har tagits fram i samverkan med Blekinge idrottsförbund, fritidsförvaltningarna och folkhälsostrategerna i Blekinges fem kommuner samt Landstinget Blekinge och i dialog med idrottsföreningar.

Remissperiod 15 februari – 15 maj

Inbjudan till remiss, remissutgåva och version antagen av Region Blekinges kultur- och fritidsnämnd hittar du via länken http://www.regionblekinge.se/kultur-fritid/regional-fritidsverksamhet/