Inga taggar hittades.

Publicerad 27 Augusti, 2015

Tätare samarbete mellan Arbetsförmedling och kommuner ska bidra till minskad ungdomsarbetslöshet

Samverkan mellan Blekinges kommuner och Arbetsförmedlingen ska hjälpa till att halvera arbetslösheten bland unga i Blekinge. Vid ett seminarium för kommunernas politiker och tjänstemän berättade Karin Ericsson från regeringens delegation för unga till arbete (Dua) om syftet med överenskommelserna.

Karin Ericsson menar att bildandet av Dua är ett sätt att ”sätta en blåslampa i häcken” på arbetsförmedlingen centralt och lokalt, kommuner och andra med uppgifter på arbetsmarknaden – även regeringen.

- Samverkan är en mycket viktig del i arbetet med att lösa problemen för arbetsmarknaden för våra unga, menar Karin Ericsson. Blekinge är ett utmärkt exempel på vilka resultat man kan uppnå genom samarbete.

David Fridlund, chef för Arbetsförmedlingen i Blekinge instämmer.

- Samverkan med andra aktörer är central för att lyckas – och här ska vi bli ännu bättre.

För Arbetsförmedlingen har senaste tiden inneburit en resa där arbetssätten setts över.

- Vi försöker närmar oss arbetsgivaren och våra kunder, berättar David Fridlund. Vi ser över hur vi arbetar och ska aktivt försöka styra över resurser ut till arbetsgivaren.

Samtliga kommuner i Blekinge har för avsikt att teckna överenskommelser med Arbetsförmedlingen. Överenskommelserna kommer utveckla aktörernas samverkan och arbetssätt med befintliga resurser, men regeringen har även tillsatt extra medel som kommer kunna sökas mellan 2015-2017.

Region Blekinges arbete mot ungdomsarbetslöshet
Dua

Mona Eriksson

2 feb, 2017

Samarbetet mellan arbetsförmedlingen och kommunen har gått för långt när kommunen avskaffar fasta tjänster och ersätter dem med bidragsanställda år efter år efter år….FY!