Publicerad 18 Augusti, 2016

Snabbare och tätare busstrafik i Karlskrona

Måndagen den 22 augusti går startskottet för satsningarna på förbättrad busstrafik i Karlskrona med fler snabbussar och tätare avgångar. En del linjer får ändrade linjesträckningar och hållplatser får nya namn. Utvecklingen görs för att tillgodose mångas resebehov.

En buss var tionde minut
Många bussar i Karlskrona stadstrafik kommer att köra med tio minuters mellanrum. Det är bara att gå och ställa sig vid hållplatsen så dyker nästa buss upp. Förbättringarna med tätare turer gäller bussarna som kör i Karlskrona stadstrafik och det är linje 1 Saltö-Lyckeby, linje 2 Jämjö, linje 3 Bastasjö, linje 4 Rödeby, linje 5 Nättraby/Skillingenäs, linje 6 Verkö, linje 7 Långö och linje 8 Hästö.

- Det är redan nu många som reser med oss på de här linjerna. Fler turer och snabbare restider gör att ännu fler får möjlighet att välja bussen istället för bilen säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

Kortare restid med snabbussar
För att bussåkandet ska bli ett mer självklart val för bilister förkortas restiden på många linjer. Med snabbussarna går det nästan lika snabbt att åka som med bilen.

- Du kan åka snabbuss till och från Nättraby, Rödeby, Hässlegården och Jämjö direkt till centrala Karlskrona och vidare till Varvet via Drottninggatan. Det är för de som jobbar på exempelvis Saab Kockums, Ericsson, Boverket, kommunen och Marinbasen. Vi vet att bussar som går snabbare och oftare är ett framgångsrikt koncept. säger Sören Bergerland, trafikdirektör vid Region Blekinge.

Här är programmet för måndagens invigning i Hoglands park