Publicerad 25 September, 2015

Södra östersjöprogrammet är godkänt!

Interreg South Baltic/Södra östersjöprogrammet 2014-2020 är äntligen godkänt av EU-kommissionen!

Det gränsregionala samarbetsprogrammet öppnar för ansökningar mellan 2 nov - 18 dec 2015. Därefter planeras för två ansökningsomgångar per år under perioden 2016-2020.

Av de totalt 82 miljoner € som ges i stöd från EU går 79 miljoner euro till projekt

För partners i Sverige och Danmark ges möjlighet till stöd från EU på upp till 75% och partners från Polen, Tyskland och Lituauen upp till 85 %.Totalt genererar programmet en budget på över 100 miljoner € !

Har er organisation/region utmaningar, möjligheter ni inte nyttjar eller problem ni inte kan lösa i egen regi?

Att driva och delta i South Baltic projekt innebär tillgång till extra ekonomiska och personella resurser genom samverkan med några av totalt 24 regioner runt södra Östersjön. Det kan bidra till snabbare och mer effektiva lösningar på olika typer av gemensamma utmaningar.

South Baltic programmet stöder projekt som drivs mellan minst två aktörer i två länder  Projekt inriktade på "blå och grön tillväxt" prioriteras. Innebär här vatten-, energi- och miljöfrågor, smarta transportlösningar, uthållig utveckling av turism och kulturarv, internationalisering och innovation av företag samt ökad mobilitet för ökat utbyte och sysselsättning i området kring södra Östersjön.

För mer information:

Besök programmets temporära hemsida (formell programweb öppnas i slutet av oktober på www.southbaltic.eu)

Läs EU-Kommissionens pressrelease

Kontakta Blekinges kontaktnod för South Baltic vid projektidéer och frågor!

Besök Region Blekinges sida med information om programmet