Publicerad 17 Oktober, 2016

Sök praktikplats i Bryssel

Småland Blekinge South Sweden erbjuder under vårterminen 2017 två praktikplatser på kontoret i Bryssel till studenter vid bland annat Linnéuniversitetet.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat innebära informationssökning, nyhetsbevakning, sammanställning av rapporter, uppdatering av diverse informationsmaterial, mm. Genom deltagande i kontorets dagliga verksamhet och kontakter med kommissionen, parlamentet, rådet och andra regionkontor, ges en god förståelse för arbetet inom EU.

Koppling till Småland/Blekinge
Den sökande bör ha anknytning till regionen och vara i slutskedet av eller just ha avslutat universitets- eller högskolestudier på ett av lärosätena i regionen, inom områdena statsvetenskap, ekonomi, juridik eller annan relevant utbildning. Språkkunskaper (svenska och engelska, övriga språk är ett plus) och ett stort intresse för europeiska frågor är ett måste. Goda IT-kunskaper är också ett krav. Ett medborgarskap i någon av EU:s medlemsstater krävs, men vi strävar efter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra.

Praktiken som arrangeras av lärosätena är oavlönad, vilket förutsätter egen finansiering, exempelvis genom studiemedel och eventuella stipendier. Bostad ordnar praktikanten själv då utbudet är ganska stort. Brysselkontoret bidrar gärna med tips.

Kontakta Sven Kastö på telefon +32 488 90 49 43.
Är du intresserad är du välkommen att skicka din ansökan (personligt brev + CV) till Anna Nilsson senast 4 november - anna.nilsson@smalandblekinge.eu.

Regionkontor Bryssel
Småland-Blekinges Europakontor i Bryssel är kontaktlänken mellan regionen och Bryssel. Kontoret agerar dörröppnare och är regionens förlängda arm i Bryssel. Den främsta uppgiften är att bevaka regionens intresse i EU-relaterade frågor. I detta ingår att bevaka EU:s olika ramprogram och överföra kunskapen om hur de kan nyttjas på hemmaplan.

Huvudmän för Småland-Blekinges Europakontor i Bryssel är Region Kronoberg, Regionförbundet i Kalmar län, Region Jönköpings län och Region Blekinge. Därtill är Linnéuniversitetet, Högskolan i Jönköping och Blekinge Tekniska Högskola med i samarbetet.

Småland Blekinge South Sweden, öppnas i nytt fönster.