news_image:alt_text

Inga taggar hittades.

Publicerad 10 Juli, 2015

Sommarmingel i residenset

Det var andra sommaren som landshövding Berit Andnor Bylund gemensamt med regionråd Christina Mattisson bjudit in till seminarier med efterföljande mingel i residensets trädgård. Gäster var Sommarblekingar, Blekingevänner och Blekingebor. Syftet är att informera om vad som händer i Blekinge just nu och skapa en känsla för regionen hos gästerna.

Seminarierna som hölls i Sparresalen hade temat Blekinge underbara vatten. ”Vatten” som identifierats som Blekinges samlande kraft och som har en viktig roll i marknadsföringen av länet.

Seminarierna inleddes av dagens värdar Berit Andnor Bylund och Christina Mattisson och handlade om utvecklingen i Blekinge.

Under rubriken Natur och utflyktsmål vid vatten visade Robert Ekholm från naturum Länsstyrelsen bilder och berättade om naturupplevelser, friluftsliv och besöksvärda platser i Blekinge.

Henric Johnson från Blekinge Tekniska högskola hade ett undervattenstema när han berättade om pågående forsknings-och utvecklingssatsning på maritim teknik.

Seminariedelen avslutades med ett samtal om Festival vid en strand. Blekinges länsturismchef Leif Wictoren samtalade om Sweden Rock Festival med vd Mats Natvig.

Efter seminarierna stod Residensets trädgård dukad för mingel.

Tanken med Sommarminglet är att sommarblekingar och människor som har sina rötter eller sitt hjärta i Blekinge ska få veta vad som händer i BLekinge bli ambassadörer för regionen.