Publicerad 17 Februari, 2016

Tågresenärer nöjda med Krösatågen

Resenärerna är nöjda med Krösatågen och ger dem 8 poäng av 10 möjliga, vilket förmodligen gör dem till de nöjdaste tågresenärerna i landet. Framförallt utmärker sig personalen ombord med väldigt höga betyg.

En kundnöjdhetsundersökning som nyligen genomförts ombord på Krösatågen visar att resenärerna är väldigt nöjda med reseupplevelsen. Resenärerna ger Krösatågen ett samlat betyg på 8,1 av 10 och av de undersökta sträckorna får Karlskrona – Emmaboda högst betyg med 8,33.

Det höga betyget stärker talesättet att skönhet kommer inifrån, då intrycket av tågets utsida får ett medelbetyg av resenärerna, medan personalen får toppbetyg på allt från bemötande och information till sättet att sälja och kontrollera biljetter.

- Det är jätteroligt att tågvärdarna får mycket höga betyg från våra kunder. Det är främst för deras positiva sätt, information under resan och bemötande. Men allra mest glädjande var att så många ville rekommendera andra att åka med Krösatågen, säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

Närmare 60 % av resenärerna svarar nämligen 9 eller 10 på frågan ”Skulle du rekommendera andra att åka med Krösatåget?”. Svarsskalan går från 0 = ”Absolut inte” till 10 =”Skulle absolut rekommendera”.

Att resenärerna är nöjda med resan går även att utläsa i resandestatistiken. Sträckan Karlskrona – Emmaboda började trafikeras av Krösatågen i december 2013 och sedan dess har resandet bara ökat.