Gå direkt till innehållet

Publicerad 27 September, 2016

Techtank öppnar kontor i Coventry

Teknik- och industriklustret Techtank, med bas i Olofström, har nu officiellt öppnat sitt nya kontor i Coventry, Storbritannien, med en invigningsceremoni på fredagen den 23 september. Invigningen väckte stort intresse i Coventry och Techtanks medlemsföretag ser nu framemot att ytterligare stärka sin närvaro på den brittiska marknaden.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för svenska underleverantörer här, och märker tydligt att vi blir ännu mer intressanta som kluster då vi tillsammans kan erbjuda hela värdekedjan, berättar Ulrica Larsson, VD på EBP, som sedan flera år levererar komponenter till Storbritannien, men ser stora möjligheter att öka exporten dit ytterligare.

Stort intresse från kommun och näringsliv i Coventry
Techtank offentliggjorde kontorets öppnande under en mottagning i stadshuset i Coventry den 23 september. På plats fanns ett 50-tal representanter från bl a Coventry City Council, Coventry & Warwickshire Chamber of Commerce, Coventry & Warwickshire Growth Hub, UK Trade & Investment, och inte minst kunder och potentiella kunder från bl a Aston Martin, Jaguar Land Rover och London Taxi Company. På plats från Sverige fanns representanter från sju av Techtanks medlemsföretag. Även Business Swedens Londonkontor fanns representerat. 

Craig Humphrey, VD på Coventry & Warwickshire Growth Hub, där Techtank har sina lokaler, var en av dem som hälsade Techtank välkomna under mottagningen:

– Tillkännagivandet av Techtanks satsning här i Coventry är fantastiska nyheter. Deras medlemmar ser potentialen i Coventry and Warwickshire, inte minst inom avancerad tillverkning och bilindustri. De representerar ett stort spann av industrispecialister och vi ser att de tillför mycket värde till vår Supply Chain genom en ökad nivå av expertis lokalt här i Coventry.

Jim O´Boyle, kommunalråd med ansvar för tillväxtfrågor i Coventry, som också höll välkomsttal under mottagningen, fyllde i:

– Den avancerade tillverkningsindustrin blomstrar i Coventry. Vår långa industritradition är känd över hela världen och vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att attrahera nya investeringar och att företag och kluster såsom Techtank vill etablera sig här.

Långsiktigt arbete ger resultat
Anders Borgehed, klusterledare på Techtank, berättar att man från Techtanks sida arbetat under snart två års tid med att bygga upp relationerna med region och näringsliv i Coventry.

– Den här typen av utvecklingsarbete tar tid men vi ser nu resultatet genom ökad kännedom om oss här i Coventry, inte minst genom vår lokala närvaro, stort intresse från näringslivet och fler offertförfrågningar till våra medlemsföretag. Våra medlemsföretag har mycket att erbjuda, och de företag som deltog i våra olika säljaktiviteter under den gånga veckan åkte hem med flera intressanta leads.

– Vi är mycket nöjda med att arbeta i och med Coventry. Det välkomnande vi fått har imponerat stort på oss och det stärker oss i vårt beslut att göra Coventry till vårt andra hem. Vi tror att detta kommer att ge ringar på vattnet för fler företag i vår region som är intresserade av den brittiska marknaden.

Fakta Techtank – www.techtank.se

  • Bildades i mars 2015
  • Består av 21 medlemsföretag – allt från stora tillverkare till små ingenjörsföretag
  • Har sin bas i Olofström men har medlemmar från hela Blekinge, nordöstra Skåne samt Småland.
  • Driver under åren 2015-2018 projektet Techtank Bas, som medfinansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Blekinge samt Olofströms kommun, där fokus ligger på att arbeta tillsammans med affärs-, kompetens- samt teknikutveckling för att öka företagens konkurrenskraft.
Pratbubbla Kommentarer (0)

Skriv kommentar