Publicerad 2 November, 2017

Två nya projekt ska bidra att fler väljer att arbeta och bo i Blekinge

Regionstyrelsens arbetsutskott beslutade under gårdagen att bevilja två spännande projekt; Attraktion Blekinge och Industrins kompetensförsörjning i Blekinge. Båda projekten handlar på olika sätt om kompetensförsörjning. Attraktion Blekinge syftar till att göra Blekinge till en attraktiv region att flytta till, bo, arbeta, studera och leva i. Målet med det andra projektet är att utveckla förmågan att på ett långsiktigt sätt arbeta med strategisk kompetensförsörjning, och på så sätt bidra till att att strärka konkurrenskraften för små och medelstora industriföretag.

Båda projekten är kopplade till Blekinges regionala utvecklingstrategi, där ett av målen under insatsområdet Arbetsliv handlar om en god tillgång till kompetens på arbetsmarknaden.

Blekinges regionala utvecklingsstrategi - Attraktikva Blekinge