Erfaren ekonom

Region Blekinge söker erfaren ekonom

Region Blekinges främsta uppdrag är att göra Blekinge till en ännu bättre region att bo, leva och verka i. Vi har det samlade politiska ansvaret för utvecklingen i Blekinge och företräder medborgarna i viktiga frågor som rör tillväxt och utveckling i regionen. Vi arbetar på uppdrag av våra medlemmar, Blekinges kommuner och landsting.

Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med flexibel arbetsmiljö, där du som medarbetare har stor möjlighet att påverka.

Bakgrund

En av våra kollegor ska prova nya utmaningar och därför söker vi en erfaren ekonom, med fokus på projektekonomi.

Tjänsten är placerad i Karlskrona inom verksamhetsområde regional utveckling och ingår i enheten för process- och verksamhetsstöd tillsammans med ekonomer och verksamhetsutvecklare.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår löpande ekonomiuppgifter såsom bokföring, bokslut, avstämningar, uppföljning och analyser av i första hand projektkostnader.

Som ekonom på regional utveckling är du projektledarens högra hand och har full kontroll över rekvireringar, intern och extern finansiell rapportering samt finansiella risker och möjligheter. Du jobbar även nära controllern för området.

Du arbetar tillsammans med projektledare och projektägare och utreder och verifierar kostnader i projekten samt ansöker om projektmedel löpande. Som projektekonom gör du månadsvis bokslut och uppföljning, medverkar vid revisioner, gör rekvireringar och samverkar med andra samverkansparter inom projekten.

Du arbetar med flera projekt parallellt. En viktig del i rollen, utöver löpande ekonomi, är att förstå vem finansiären är, att styra arbetet från början, jobba nära projektledaren och lyfta fram viktiga delar i projektet utifrån ett kvalitets- och ekonomiperspektiv.

• Högskoleutbildning i ekonomi
  • Mångårig arbetslivserfarenhet inom ekonomi
  • Goda datorkunskaper, vana att använda Officepaketet
  • Bekväm med att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska

Personliga egenskaper

Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att planera och skapa strukturer. Du är en god kommunikatör, trygg i din person och kan kliva fram när du tycker att ett projekt går i fel riktning. Vi vill också att du är självgående, har god förmåga att fokusera på rätt saker och kan skapa dig en överblick över hela projektet samtidigt som du ser detaljer. Du har ett samhällsintresse och förståelse för offentliga aktörer.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid. Start september 2018 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Region Blekinge är just nu inne i en process att gå samman med landstinget för att bilda regionkommun 2019. Det påverkar den politiska processen och Region Blekinges organisation.

Frågor om tjänsten besvaras av Mirja Rasmusen, enhetschef, 0455 - 30 49 56

Fackliga företrädare

SACO, Anna Förberg, 0455-32 21 46

Vision, Ulrica Svensson 0455 - 30 49 50

Ansökan skickas till kansli@regionblekinge.se senast den 12 augusti.

När du ansöker kommer ansökningshandlingarna att bli allmän handling och dina personuppgifter kommer att hanteras enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR). På grund av arkivbestämmelser sparas alla ansökningshandlingar i två år.