Litteratursamordnare till Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg söker

Litteratursamordnare

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg (BiBK) är den regionala biblioteksverksamheten i två län, med Region Blekinge som administrativ huvudman. Vi har för närvarande sju tjänster varav en är projektfinansierad. Kontor finns i Karlskrona och Växjö. BiBK har folkbiblioteken i regionerna som målgrupp och vi stödjer bibliotekens utveckling med flera olika metoder.

Region Blekinge har beviljats regionala utvecklingsmedel från Kulturrådet för att utveckla Olofström som nod för litteraturen i Blekinge. Vi har ansökt om ett treårigt projekt men beviljas bidrag ett år i taget. Vi söker nu en samordnare som kan bygga upp den litterära verksamheten i Blekinge. Du kommer ha en verksamhetsutvecklare för litteratur och läsfrämjande som redan finns i organisationen som samerbetspartner.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant högskoleexamen inom litteraturområdet eller angränsande ämnesområden, alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har god erfarenhet av att leda projekt inom kulturområdet, gärna specifikt inom litteraturområdet. Det är meriterande om du haft projektledar- och/eller producentledaruppdrag tidigare. Goda språkkunskaper i främst engelska.

Du kommer vara placerad i Olofströms kommun men ha Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg som arbetsgivare. Olofström har ett starkt litterärt arv från bland annat Harry Martinson, Sven Edvin Salje och Pehr Thomasson. I kommunen finns många föreningar som på olika sätt arbetar med litteratur och det lokala litteraturarvet. Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar årligen en författartur och arbetar på en mängd sätt med litteratur.

Du är initativrik, engagerad, prestigelös och uthållig, du gillar att knyta kontakter och har lätt att uttrycka dig både muntligt och skriftligt.

Du har intresse av att arbeta självständigt men har god samarbetsförmåga och trivs med att nätverka.

Vi erbjuder

Ett trevligt gäng med arbetskamrater, bra arbetsmiljö, regionala kollegor och utmanande arbetsuppgifter.

Körkort är ett krav. Flexibilitet i arbetstiderna, det kan förekomma arbete under kvällstid och vissa helger. Resor inom Blekinge förekommer.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en visstidsanställning ett år med placering i Olofström.

Sysselsättningsgrad: 50 %

Tillträde: Snarast

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av Kristina Hedberg, regionbibliotekarie, 0455-321953. För mer information om Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg gå in på www.biblioteksutveckling.se

Fackliga företrädare
Hans Persson, SACO tfn 0455-32 19 00

Bibbi Svensson, Ledarna tfn 0455-32 21 40

Ansökan

Din ansökan med CV, löneanspråk och referenser sänder Du till kansli@regionblekinge.se senast den 5 augusti 2018.

När du ansöker kommer ansökningshandlingarna att bli allmän handling och dina personuppgifter kommer att hanteras enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR). På grund av arkivbestämmelser sparas alla ansökningshandlingar i två år.

Region Blekinge är just nu inne i en process att gå samman med landstinget för att bilda regionkommun 2019. Det påverkar den politiska processen och Region Blekinges organisation.

Välkommen!