Verksamhetsutvecklare till Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg söker

Verksamhetsutvecklare, bibliotek

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg (BiBK) är den regionala biblioteksverksamheten i två län, med Region Blekinge som administrativ huvudman. Vi har för närvarande sju tjänster varav en är projektfinansierad. Kontor finns i Karlskrona och Växjö. BiBK har folkbiblioteken i regionerna som målgrupp och vi stödjer bibliotekens utveckling med flera olika metoder.

Vi söker en verksamhetsutvecklare inom området bibliotek. Vi erbjuder en bra arbetsplats med engagerade arbetskollegor, ett fritt jobb där du kan styra mycket själv men också ingå i olika samarbetskonstellationer. Du kommer bland annat att jobba med mediefrågor, tillgänglighet, jämställdhet, hållbar utveckling och samordna våra projektmedel.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant högskoleexamen inom biblioteksområdet eller angränsande ämnesområden som kultur och pedagogik eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har också ett intresse av och goda kunskaper inom digitalisering. Du ska ha erfarenhet av att arbeta på folkbibliotek och vara kunnig i biblioteksspecifika mediefrågor och tillgänglighet. Erfarenhet av handledande arbetssätt och projektledning är ett plus. Goda språkkunskaper i främst engelska.

Du är drivande, engagerad och kommunikativ, analytisk, lyhörd, gillar att knyta kontakter och har lätt att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du har lätt att arbeta både självständigt och i grupp.

Du har intresse av att arbeta med såväl personliga som digitala möten, utvecklingsarbete inom bibliotekssektorn, hur forskning och praktik kan mötas, omvärldsbevakning, webb och sociala medier.

Vi erbjuder

Ett trevligt gäng med arbetskamrater, bra arbetsmiljö, ett nationellt nätverk av regionala kollegor och utmanande arbetsuppgifter.

Körkort är ett krav. Tjänsten innebär resor i framförallt Blekinge och Kronoberg.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med placering på kontoret i Karlskrona. Provanställning kan komma att användas.

Sysselsättningsgrad: 100 %

Tillträde: Snarast

Fackliga företrädare
Hans Persson, SACO tfn 0455-32 19 00

Bibbi Svensson, Ledarna tfn 0455-32 21 40

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av Kristina Hedberg, regionbibliotekarie, 0455-321953. För mer information om Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg gå in på www.biblioteksutveckling.se

Ansökan

Din ansökan med CV, löneanspråk och referenser sänder Du till kansli@regionblekinge.se senast den 5 augusti 2018.

När du ansöker kommer ansökningshandlingarna att bli allmän handling och dina personuppgifter kommer att hanteras enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR). På grund av arkivbestämmelser sparas alla ansökningshandlingar i två år.

Region Blekinge är just nu inne i en process att gå samman med landstinget för att bilda regionkommun 2019. Det påverkar den politiska processen och Region Blekinges organisation.

Välkommen!